Els membres del jurat admeten que no tenen proves directes, però sí indicis que situen l’acusat en el lloc del crim. En aquest sentit, consideren que ha quedat provat que la nit del 28 d’abril de 2013 el jove es trobava amb la noia prop de l’espigó de la platja de la Mar Bella, on dies després se’n va trobar el cadàver. El tribunal popular ha conclòs que l’acusat va matar la jove, que era amiga seva, i que ho va fer aprofitant-se de la seva superioritat física perquè la jove havia begut, tenia 15 anys i no sabia nedar. En les seves argumentacions, el jurat també ha tingut en compte que el processat, durant la investigació, va donar diverses versions i que va mentir “per por”, un fet que l’acusat va admetre en la declaració del judici. Segons el jurat això ho va fer per retardar la descoberta del cos i que es descompongués.

El tribunal popular descarta, a més, que es tractés d’un suïcidi o d’un accident, com sosté la defensa, ja que considera que el cos de l’adolescent no va poder arribar per si sol a l’espigó de la Mar Bella, on va ser trobat. Descarten el suïcidi perquè, segons testimonis, la noia tenia plans i ganes de viure i també l’accident, ja que el cadàver no hauria estat trobat nuu i amb les mans lligades amb un sostenidor.

Tant la fiscalia com l’acusació particular demanen 14 anys de presó per al processat i 10 anys d’allunyament i prohibició de comunicació respecte a la mare i el germà de la víctima, a més de 135.000 i 280.000 euros per a cadascú, respectivament. També han demanat presó immediata, ja que consideren que el risc de fuga ha augmentat.

De moment, el magistrat que ha presidit la vista ha decretat llibertat provisional per a l’acusat en espera de la sentència ferma. La defensa ha alertat però que si la sentència és condemnatòria, hi recorrerà.