El tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, ha rebut nou persones arribades de diferents indrets del món i que han estat convidades pel programa Ciutats defensores dels drets humans. Aquestes persones són referents en la lluita per defensar els drets humans allà on són originaris i aporten el seu testimoni com a font de coneixement.

La xarxa de ciutats catalanes responsable de trobades com aquesta està formada per una quinzena de consistoris i una vintena d’ens municipals. El seu treball en comú té com a objectiu donar a conèixer la feina dels defensors dels drets humans, així com acabar conscienciant la ciutadania sobre la necessitat d’integrar la defensa dels drets humans a la vida quotidiana.

Asens ha remarcat que cal reforçar els drets ja adquirits i, fins i tot, revisar tot el que té a veure amb l’Ajuntament de Barcelona, com les ordenances, la normativa i funcionament intern, per ajustar-ho als protocols internacionals de protecció dels drets humans.

A la reunió també hi ha assistit el Fons Català de Cooperació per al Desenvolupament. L’entitat afirma que cal reforçar aquells drets consolidats i protegir els dels col·lectius minoritaris com l’LGTBI i d’altres races.