Aquesta és una de les millors setmanes per observar les aus migradores sobrevolar la ciutat de Barcelona de viatge cap al sud, segons ha explicat l’ornitòleg del Parc Natural de Collserola Dani Díaz-Diethelm a ‘El matí de Barcelona’. El Parc Natural de Collserola aquests dies està duent a terme, com cada tardor des de fa 28 anys, l’observació d’aus rapinyaires migradores al turó de la Magarola. L’activitat, oberta al públic, ofereix la possibilitat de veure passar aus rapinyaires procedents del centre i el nord d’Europa, així com d’altres aus autòctones del nostre entorn. La campanya de seguiment es planteja tant per l’interès científic com per l’afany de divulgació. Aquells qui vulguin participar-hi es poden desplaçar fins al cim d’aquest turó, on trobaran l’assessorament de guies del parc.

L’ornitòleg ha explicat que cada campanya, que s’inicia a principis de setembre i s’allarga fins a finals d’octubre, solen anotar-se a l’entorn de 2.000 aus rapinyaires migradores, de les quals entre 900 i 1.000 corresponen a l’aligot vesper, un ocell que passa per Barcelona procedent de la península escandinava. Altres aus destacades són l’arpella vulgar, l’esparver vulgar o el xoriguer comú.

Aquesta és només una de les activitats gratuïtes relacionades amb les aus que es podran realitzar aquest primer cap de setmana del mes d’octubre, en el qual se celebrarà el Dia Mundial dels Ocells al Parc Natural de Collserola.

A continuació podeu escoltar tota l’entrevista que s’ha emès aquest dimecres a ‘El matí de Barcelona’

Foto: Aligot vesper fotografiat a Berlín. Autor: Accipiter