Els voluntaris de la Creu Roja ja s'han posat mans a la feina per engegar la campanya de recollida de joguines d'aquest Nadal. Seran uns 1.500 i estaran repartits en els 84 punts que l'entitat té a Catalunya. Aspiren a aconseguir-ne 70.000. ROSA ALCALÀ, directora de Creu Roja Joventut Catalunya "Aquest any Creu Roja Joventut preveu assistir a 25.000 infants en situació de risc, de vulnerabilitat. De 0 a 14 anys. El que busquem són les joguines d'aquestes franges d'edat i les que més ens costa és la de la franja més gran, de 12 a 14 anys." Creu Roja demana que siguin joguines noves, educatives i sense elements sexistes o bèl·lics. Recorden que a Catalunya hi ha un 29 % dels infants que viuen per sota del llindar de la pobresa i reclamen col·laboració. S'hi pot participar fins al 31 de desembre.

1.500 voluntaris de la Creu Roja es desplegaran per 447 municipis de Catalunya durant la campanya de recollida de joguines d’enguany. A Barcelona es podran portar donatius a l’avinguda del Portal de l’Àngel, al carrer de la Fusina i al carrer de Joan d’Àustria.

Des d’aquest divendres i fins al 2 de gener, la Creu Roja preveu recollir 70.000 joguines. Es demana que siguin noves i que no siguin ni sexistes ni bèl·liques i que, preferentment, promoguin el joc cooperatiu. La directora de Creu Roja Joventut, Rosa Alcalà, recorda que la franja d’edat més difícil de cobrir és la d’entre 12 i 14 anys.

L’objectiu és arribar a 25.000 nens en situació de vulnerabilitat. Aquesta xifra queda per sota de la de l’any passat, quan es van repartir joguines solidàries a 29.142 infants. L’entitat argumenta que ja en la memòria de 2014 van apreciar que el nombre de persones ateses en projectes de lluita contra la pobresa havia tocat sostre.