Es diu plaça de la Infància però els veïns asseguren que ja no hi van els nens. Per això, reivindiquen que torni a ser un espai d’oci per a ells com, asseguren, ho era als 80. Denuncien que després d’anys d’abandó s’ha convertit en una altra cosa. JAVIER MORENO, veí “La verdad es que no había mucha afluencia de niños ni de críos y la gente viene aquí con sus animales a hacer lo que creen oportuno.” Precisament, va ser la instal·lació d’aquesta nova àrea de joc infantil l’any passat el que va posar en alerta els veïns. Consideren que és insuficient. Quan van començar les obres van pensar que es faria la reforma integral de la plaça que ara reclamen. “Que los que entren por allí puedan salir por aquí.” I és que l’espai té barreres arquitectòniques que dificulten l’accessibilitat tant a peu com en cotxe. La situació ha millorat una mica, ja que l’Ajuntament ha començat a regular l’aparcament delimitant zones on no es pot aparcar per assegurar que no es dificulta el pas dels vehicles d’emergències. “Que un vehículo de emergencias pueda acceder a la puerta de tu portal. No era el caso, bomberos ya pero incluso ambulancias no pueden acceder al interior de la plaza i quedaban fuera.” La segona actuació en què treballa el consistori és l’obertura de la part de la plaça on no passa el trànsit. Els veïns esperen que els canvis no acabin aquí i reclamen iniciar un procés participatiu per definir un projecte de remodelació per tota la plaça de la Infància.

La plaça de la Infància era coneguda perquè els nens de Sant Martí de Provençals hi anaven a jugar als anys 80. Amb el temps s’ha anat degradant i ara els veïns expliquen que s’ha convertit en un pipicà improvisat. Per això, volen que s’hi faci una reforma integral per recuperar-la com a espai d’oci infantil i solucionar els problemes d’accessibilitat que presenta.

La plaça de la Infància està ubicada entre els carrers de Bac de Roda, Fluvià, Andrade i Concili de Trento, al costat del CAP Sant Martí. Fa uns anys, s’hi van instal·lar els barracons que van acollir l’activitat del centre mèdic mentre va estar en obres. Quan es van retirar els barracons, els veïns van pensar que es remodelaria l’espai però només s’hi va construir una petita àrea de joc per a infants. Consideren que és insuficient i reivindiquen la reforma integral d’una plaça que, asseguren, no fa gens d’honor al seu nom.

La mobilitat i l’accessibilitat són l’altre gran problema que hi ha a l’indret segons els veïns. Expliquen que l’accés dels vehicles d’emergències és complicat a causa de les barreres arquitectòniques existents i dels vehicles que s’hi acumulen perquè l’aparcament no està regulat. Ara l’Ajuntament ha començat a delimitar les àrees on es pot aparcar i estudia obrir la part de la plaça per on no hi circula el trànsit.