Les assemblees de Salvem les Pensions s'han concentrat aquesta tarda a la plaça de Sant Jaume per protestar en contra de la privatització de les jubilacions. Denuncien que existeix un discurs, promogut especialment pels interessos dels bancs i les asseguradores, sobre la situació cada cop més precària de les pensions públiques i la dificultat que es tindrà en un futur per cobrar-les. Això, diuen, sumat a les retallades i a les reformes que estan patint, està generant un discurs de la por que provoca que el negoci dels fons de pensions privats hagi augmentat. Els organitzadors creuen que, si res no canvia, es podria arribar a una situació de total privatització. CARLOS MARTÍNEZ, Assemblees Salvem les Pensions "Realmente las reformas de las pensiones a los que más nos afectan es a los trabajadores a las personas no jubiladas. El objetivo que buscan de estas reformas es que cada vez se cobre menos pensiones públicas para que quien pueda lo meta en pensiones privadas, esta es un poco la estrategia y este es el objetivo que esta por detrás , como deciamos que es la privatización de las pensiones." Des de les assemblees Salvem les Pensions, es vol recordar que les pensions públiques són un dret adquirit i guanyat i que no es tracta de cap ajuda que concedeixi l'Estat, per tant, diuen, no s'hauria d'especular-hi ni fer-hi negoci. Els manifestants finalment han entrat a una oficina d'una entitat financera per continuar les protestes. Insisteixen que els principals afectats seran, en un futur, els joves i els treballadors actuals.

Tanmateix, les assemblees de Salvem les Pensions també volen recordar que les pensions públiques són un dret adquirit i guanyat i que no es tracta de cap ajuda que concedeixi l’Estat, ni un bé amb el qual es pugui especular i fer negoci. Volen, també, denunciar públicament quins són els motius i els continguts reals que s’amaguen sota els plans de pensions privats.

Segons les assemblees de Salvem les Pensions, cal sortir del fatalisme actual vers el futur de les pensions públiques, una lectura, diuen, especialment promoguda per les esferes de poder i els sectors financers. Per contrarestar aquesta visió negativa i alhora mercantilitsa de les pensions, des d’aquestes plataformes volen fer arribar el seu missatge a l’opinió pública, ja que creuen que els afectats principals per aquesta tendència seran els joves i els treballadors actuals.