concentracio ascensor placa de sants
Foto: Agustí Giralt

Acte simbòlic a la plaça de Sants per reclamar que s’adaptin els accessos de l’estació, on conflueixen les línies vermella i blava del metro. Sota el lema “Sants vota ascensor ja!”, entitats i veïns s’han concentrat en aquest punt del districte i han construït un gran ascensor de cartró.

Asseguren que fa mesos que no tenen notícies sobre cap avenç del projecte, després que la regidora de Sants-Montjuïc parlés d’un acord amb la Generalitat per construir un primer ascensor l’any 2024 i completar l’adaptació el 2027. Ara reclamen que l’Ajuntament i la Generalitat fixin un calendari d’obres. “Volem resultats concrets i que solucionin els problemes concrets de la gent”, reivindiquen en un escrit.

Una llarga reivindicació veïnal

Fa anys que el veïnat dels voltants de la plaça de Sants reivindica la instal·lació d’aquest ascensor amb protestes i actes simbòlics. La tardor del 2023 la lluita va revifar i el veïnat va recordar que l’elevador era essencial per accedir a les línies de metro que portaven fins a l’Hospital Clínic i el de Bellvitge, tots dos centres sanitaris de referència. Segons van assegurar en aquell moment, la manca d’accessibilitat afecta tant la gent gran amb problemes de mobilitat com les famílies amb nadons.