L’estació de metro de la plaça de Sants és una de les poques, de tot Barcelona, que encara no garanteix l’accessibilitat de tots els usuaris. Les principals afectades són les persones amb mobilitat reduïda, però pares i mares amb cotxets, gent gran i usuaris amb maletes o objectes pesants també es queixen de la falta d’escales mecàniques i ascensors.

Segons TMB, de les 158 estacions de la ciutat, només 15 encara tenen barreres arquitectòniques. Per tal de facilitar l’accés a les andanes de les línies 1 i 5, en aquesta estació s’hi haurien d’instal·lar tres ascensors. Un a la sortida de l’L5, un altre a la de l’L1 i un tercer a l’intercanviador d’aquestes dues línies.

La Generalitat proposa un intercanviador

Des de l’Ajuntament afirmen que la decisió d’adaptar les instal·lacions és competència de la Generalitat. Tot i això, ha fet algunes propostes per adaptar l’estació més fàcilment. Per exemple, posant escales mecàniques. Però aquests plantejaments han estat descartats. “L’opció de la Generalitat és fer un intercanviador que té certa complexitat tècnica i que, a més, ens trobem que també tenim les vies del tren”, afirma Laura Pérez, regidora del districte de Sants-Montjuïc. 

La data més propera: 2021

En la darrera trobada de l’alcaldessa amb els veïns de Sants es va tornar a parlar de la petició d’ascensors a l’estació de metro de la plaça de Sants. Des de l’Ajuntament, però, han informat que la Generalitat no té previst fer-hi un nou intercanviador almenys fins al 2021.