Al barri del Coll s’està alçant el que es convertirà en l’edifici de fusta més alt de la ciutat. Es tracta d’una casa unifamiliar de cinc plantes que serà plenament sostenible, amb una despesa energètica mensual d’uns 62 euros. Les obres s’enllestiran aviat, i en sis mesos ja s’hi podrà entrar a viure.

Ja s’hi pot veure l’estructura de fusta de l’immoble realitzat per encàrrec. De fet, segons Jaume Llamas, de la constructora House Habitat, part dels pilars i bigues quedaran a la vista un cop acabat l’edifici. La resta es cobrirà amb acabats fets amb materials sostenibles. Un dels dubtes que genera aquest tipus de construcció és el risc d’incendis. Llamas matisa que els focs en habitatges s’originen en el mobiliari o les cortines, no en les estructures.

L’edifici es caracteritzarà també per una qualificació A d’eficiència energètica. El secret es troba en la fusta, que és un gran aïllant; en l’orientació, que aprofita la llum solar, i un sistema de renovació de l’aire que ventilarà la casa i en regularà la temperatura. Així doncs, es calcula que la despesa mensual en calefacció, refrigeració i aigua calenta serà de 62 euros.

La construcció estarà enllestida en sis mesos i a l’agost ja s’hi podrà entrar a viure. El projecte ha optimitzat al màxim el solar disponible, de 75 metres quadrats, convertint-lo en un habitatge de 346 metres quadrats. Jaume Llamas també destaca que les obres són netes ja que no generen pols i, per tant, són més agraïdes per als veïns.

Aquest és el primer projecte de House Habitat a Barcelona i ja en tenen un altre sobre la taula al carrer d’Aragó. Llamas assegura que “estem portant la fusta a la ciutat”.