Ha acabat la pausa de mig matí i el passadís de l'Escola de Mitjans Audiovisuals es queda petit quan la riuada d'alumnes torna a classe. Les instal·lacions de l'EMAV a la via Laietana acullen actualment a un màxim de 425 alumnes. S'hi cursen tots els cicles formatius d'imatge i so, especialitats amb una demanda creixent. El trasllat al nou edifici a Can Batlló permetrà ampliar fins a 600 el nombre de places i donarà resposta a una vella reivindicació de l'equip docent del centre. GENÍS BOQUET, director de l'EMAV "La possibilitat d'anar al 22@ al final s'ha esgotat i aquesta proposta ens sembla molt be. allà tindrem un espai suficientment gran. aprofitarem la vida que hi ha aquí dintre. Ja hi hem estat fent curtmetratges." La façana principal de la nova EMAV donarà a la Gran Via, però l'accés es farà per dins el recinte, amb la voluntat de ressaltar tot el conjunt fabril. L'Ajuntament destinarà 12 milions i mig d'euros a reconstruir les naus del bloc 7 de Can Batlló. La construcció tindrà dos nivells. A la planta baixa hi haurà les aules i els despatxos d'administració i a la planta superior hi haurà la sala d'actes, el "foyer" i les sales d'edició i locutoris, entre altres espais. JAUME CIURANA, tinent d'alcalde de Cultura "La idea és començar les obres al 2016 i que el curs 2017-2018 ja es pugui començar aquí." L'arquitecte Josep Maria Julià és el nom que hi ha al darrere del projecte. La intervenció posarà èmfasi l'arquitectura industrial i potenciarà els elements originals de la façana.

L’Escola Municipal de Mitjans Audiovisuals (EMAV) té una gran demanda d’alumnes i habitualment mai no hi ha places suficients per cobrir totes les peticions. Amb el trasllat de l’escola des de via Laietana fins al recinte fabril de Can Batlló es passaran dels 400 als 600 alumnes, i també s’incrementarà la superfície arribant als 5.640 m2. La nau escollida és el bloc set, i està situada a l’interior de l’antiga fàbrica, adjacent a la Gran Via de les Corts Catalanes i a tocar del carrer de Mossèn Amadeu Oller. Durant la presentació del projecte, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias ha assegurat que “l’escola és un referent en el món audiovisual”, tant de vídeo, televisió, ràdio, cine, multimèdia so i espectacles. Les obres s’iniciaran el 2016 i està previst que els alumnes puguin estrenar la nova seu el curs 2017-2018.

Interior de la nau on s’ubicarà l’escola

Segons l’Ajuntament, el nou espai escollit vol potenciar la visibilitat de l’escola i la del sector audiovisual i també convertir-se “en pedra angular per al procés de recuperació de tot el recinte de Can Batlló”. El pressupost de l’obra per condicionar l’espai és de 12,4 milions d’euros. Aquest és un dels projectes de transformació i obertura de Can Batlló als veïns del barri en què també s’urbanitzarà l’interior del recinte i es construiran pisos públics i també de lliures.