I una altra protesta, aquesta organitzada per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, davant de la seu del PP. L'objectiu dels organitzadors és alertar la ciutadania sobre la possibilitat que el govern en funcions de Mariano Rajoy pugui presentar un recurs d'inconstitucionalitat a la llei catalana de l'habitatge i la pobresa energètica. Es va aprovar per unanimitat al Parlament de Catalunya el juliol passat i ja s'està treballant en l'aplicació per evitar desnonaments i talls de subministraments bàsics. CARLOS MACÍAS, portaveu de la PAH "Nosaltres entenm que si el Partit Popular es carrega la nostra llei és una declaració de guerra total a la ciutadania, perquè ens està dient que no només no fa res sino que no ens deixarà que fem res per garantir els nostres drets i per conquistar-los." Segons els organitzadors, és molt possible que divendres es presenti el recurs d'inconstitucionalitat a la llei. Per aquest motiu ja s'estan organitzant més accions davant de totes les seus del PP.

La PAH, l’APE i l’Observatori DESC diuen que no es volen quedar de braços plegats i que aquests dies seran crítics per defensar la llei 24/2015. Per aquest motiu, aquest dilluns s’han convocat concentracions i cassolades davant diferents seus del PP de tot l’estat. De fet, dimarts passat ja es va fer una mobilització sorpresa a Barcelona.

Les entitats temen la possibilitat real que el govern en funcions de Mariano Rajoy, segons apunten algunes informacions podria ser en el Consell de Ministres d’aquest divendres, tombi la llei catalana d’habitatge i pobresa energètica per evitar desnonaments i talls de subministraments bàsics, cosa que ja ha fet amb lleis similars a Navarra el 2013, i l’any passat al País Basc.

Tant la PAH, com l’APE i l’Observatori DESC, impulsors de la llei, no volen que tota la feina feta fins ara es pugui esguerrar en els propers dies. Per això han començat una campanya que vol posar en estat d’alerta la ciutadania. Recorden que la llei va néixer al carrer i que, per tant, s’ha de defensar als carrers, però també ja han aconseguit el suport i la implicació dels polítics del Parlament, excepte els del Partit Popular, i que van aprovar la llei per unanimitat el 24 de juliol.