Divendres passat, quan es va donar a conèixer la intoxicació, el nombre de persones afectades pel brot de gastroenteritis se situava en 330. El Departament de Salut ha actualitzat la xifra aquest dilluns i l’ha elevat fins a les 2.020 persones. Tots ells són treballadors de 925 empreses diferents majoritàriament de Barcelona i de l’àrea metropolitana i també d’alguns punts de Tarragona. El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha puntualitzat que no es tracta de nous casos sinó que n’han tingut coneixement en les darreres hores ja sigui perquè el metge ho ha notificat o perquè ho han fet les empreses afectades.

 

Joan Guix ha explicat que els bidons, de 19 litres de capacitat, arriben a Catalunya precintats i no es manipulen durant la distribució. Per això, tot apunta que la contaminació es va produir en la recollida i envasament, un procés que es fa a Andorra. Així doncs, seran les autoritats del principat veí qui investigaran l’origen de la intoxicació.

La companyia ja va retirar preventivament 6.158 ampolles provinents d’aquesta deu que s’havien repartit entre el 7 i el 13 d’abril a 925 empreses.