Les dues entitats han dibuixat 800 siluetes sobre l’asfalt des de la Delegació del Govern espanyol fins a la seu de la Comissió Europea. Una acció simbòlica en dos edificis simbòlics: un que representa el Govern espanyol i l’altre, el Govern europeu. Dues institucions, segons Oxfam i Stop Mare Mortum, igualment responsables de la pèssima i inoperant política migratòria que ha gestionat la crisi dels refugiats. A més, just davant la seu europea la plataforma Stop Mare Mortum ha tornat a convocar una cassolada mentre alguns membres de l’entitat s’han lligat amb brides a l’edifici.

Ha estat un acte de protesta diferent, però per continuar exigint a les institucions europees el mateix de sempre: obeir la carta dels drets humans i oferir vies legals i segures als refugiats perquè puguin accedir a territori europeu.


Un any de Lampedusa i la història continua

Ja ha passat un any del pitjor naufragi de la història del Mediterrani i les coses no han canviat. Un any després l’allau de refugiats a Europa s’ha intensificat i les Administracions, lluny d’acollir aquest èxode amb criteris humanitaris, han apostat per endurir les fronteres. I no només a Grècia, sinó també a Itàlia i l’estat espanyol. El resultat és que durant tot el 2015 van morir 3.700 persones al mar, i en el primer trimestre de 2016 ja se n’han comptabilitzat unes 700.