L’edifici de Transformadors, ubicat al carrer d’Ausiàs Marc, ha estat al llarg dels anys seu del moviment juvenil. Fins a l’any 2008 va acollir el Consell de la Joventut de Barcelona i el Casal d’Associacions Juvenils. L’Ajuntament va detectar problemes estructurals a l’immoble i va traslladar les entitats a l’Espai Jove La Fontana. El CJB i el consistori havien arribat a negociar que, un cop rehabilitat, Transformadors es convertís en l’Espai Jove de l’Eixample.

Ara, però, sembla que el govern municipal té uns altres plans per a l’edifici. El regidor de l’Eixample, Gerard Ardanuy, va anunciar que es destinarien 4,4 milions a enderrocar l’immoble durant el 2014 i construir un nou edifici, on es crearà un equipament que aglutinarà diversos serveis: atenció a joves, un casal de gent gran i també s’hi podria traslladar el CAP del passeig de Sant Joan.

El CJB veu amb bons ulls que s’inverteixi en equipaments per al barri. Tot i això, discrepen en el model que proposa l’Ajuntament i reclamen que Transformadors es converteixi en un espai per a la joventut. De fet, aquesta era una de les prioritats del consell. Amb un centre juvenil es resoldria un dèficit del districte ja que des de 2011, quan es va tancar l’Espai Jove de l’Eixample, només té un punt d’informació per a joves. L’entitat critica que a l’hora de plantejar el projecte, el consistori no ha parlat ni amb el consell ni amb les entitats juvenils.

Des del Consell de la Joventut de Barcelona aposten per un model d’equipaments específics per als joves. El president, Albert Claret, explica que el model intergeneracional que està promovent l’Ajuntament no acostuma a ser eficaç amb el col·lectiu al qual es dirigeixen. Claret assegura que “els joves al final no hi van i no s’acaba convertint en un punt de trobada”.