La plataforma veïnal Eixample Respira està inquieta per l’eliminació de l’urbanisme tàctic al carrer de Pelai amb el començament d’obres aquest dilluns per crear-hi places d’aparcament de motos i de càrrega i descàrrega. Genís Domínguez, membre de la plataforma veïnal, assegura en declaracions a betevé que el que s’està fent és promoure la mobilitat contaminant”, en contra de la mobilitat activa. Afegeix que la mesura “és una declaració d’intencions” del nou govern de Jaume Collboni que, segons la seva opinió, demostra que “no està preocupat per la contaminació a la ciutat”. Lamenten que la nova mesura “és confusa” perquè barreja motos i bicis al mateix carril.

Demanen un carril bici o la pacificació completa

La plataforma assegura que és el primer cop que es pren espai a les persones i es retorna al vehicle privat contaminant. Reconeix que, en aquest cas, l‘urbanisme tàctic “no s’estava fent servir com s’havia planificat d’entrada, per caminar”, i aposta per fer-hi un carril bici, ja que moltes bicis i patinets hi passaven de manera no regulada.

En la mateixa línia s’hi ha pronunciat l’entitat Barnabici, en una piulada, que ha respost a una altra piulada de l’Ajuntament, tot denunciant que es “pren espai als vianants i no es reforça la mobilitat sostenible amb un carril bici essencial”.

També des de SOS Ronda Universitat han lamentat la pèrdua de l’espai per a vianants.

Al carrer, opinions diverses

“Com més aparcament de motos hi hagi, més gent farà servir les motos”, ha dit una veïna als micròfons de betevé des del carrer de Pelai. Ha lamentat la pèrdua d’espai per poder caminar airosament “en una zona amb molta afluència”. Altres veïns coincideixen amb la versió de l’Ajuntament i expliquen que l’espai que es va guanyar a la calçada “no s’utilitza gaire”, però afegeixen que el trobaran a faltar, per exemple, en dies festius, quan el centre de Barcelona s’omple de gent. “Jo, que camino de pressa, m’anava bé per anar més lleuger”, explica un veí. Hi ha qui opina que els dos carrils que es van perdre per al trànsit rodat haurien de tornar.