Un incendi a la Zona Franca ha cremat l’empresa de reciclatge Ecoparc, situada al número 26 del carrer A. Segons han informat fonts municipals, l’avís s’ha rebut a les 6.20 h d’aquest dissabte i fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat 21 dotacions dels Bombers de Barcelona. Els cossos d’emergència han aconseguit apagar el focus principal de les flames i durant el matí. Poc després de les 14 h han donat per controlat l’incendi i uns minuts abans de les 21 h, els serveis d’emergència l’han donat per extingit.

El foc no ha provocat ni ferits ni afectacions als vols de l’aeroport de Barcelona.

Tasques d’extinció complicades

El cap d’unitat dels Bombers, Víctor Molinet, ha explicat a betevé que l’accés al punt on ha començat l’incendi ha estat complicat. Tot i això, han aconseguit apagar el focus principal i després han treballat durant hores per fer desaparèixer les flames en alguns punts de la teulada. Segons han assegurat, la caiguda d’una part del sostre ha afavorit la propagació del foc en petits però múltiples focus.

Les flames ensorren una part de la nau

Les flames han provocat “petits ensorraments en una part de la nau”. Els Bombers han explicat que no haurien d’anar a més, tot i això, la valoració final de l’estat de la indústria no es podrà fer fins que s’apagui del completament el foc. De moment, no se saben les causes de l’incendi.

L’AMB trasllada l’activitat a altres Ecoparcs

A l’espera de la valoració definitiva de l’estat en que ha quedat l’infraestructura, l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha desviat el tractament de residus als Ecoparcs 2 i 4, de tal manera que no afecta la prestació del servei. L’Ecoparc 1 té una plantilla de 124 persones i s’hi tracta fracció orgànica recollida selectivament: FORM- (contenidor marró) i fracció resta (contenidor gris).

Fumerada visible des de diferents punts de Barcelona

Les flames han deixat una gran columna de fum negre, visible des de diferents punts de la ciutat. De fet, alguns usuaris se n’han fet ressò a les xarxes socials.

Segons els Bombers, el fum no ha estat tòxic.