S’han començat a instal·lar, al nou eix verd del carrer de Girona, les antigues llambordes de granit que van aparèixer sota l’asfalt a l’inici de les obres de la superilla de l’Eixample. L ‘Ajuntament va decidir integrar en el projecte tant les llambordes com les vies del tramvia, després de tractar el tema amb les entitats vinculades a l’accessibilitat per mantenir viva la memòria dels antics carrers de l’Eixample.

Van ser milers les llambordes que van aparèixer i per poder-les reutilitzar han hagut de passar per un procés de recuperació. Aquests elements s’han portat a una fàbrica, on les han tallat per deixar-les completament planes i llises. Posteriorment se les ha sotmès a un tractament, anomenat flamatge, perquè no rellisquin i garantir que es mantingui una accessibilitat total al carrer. Ara s’estan instal·lant al nou eix verd del carrer de Girona i a la plaça d’Enric Granados i es col·loquen molt juntes per evitar que quedin espais entre si que entorpeixin la mobilitat.

Les vies de l’antic tramvia també es mantenen

Els operaris també han començat a arranjar l’espai, del nou eix verd de Girona, entre la Gran Via i el carrer de la Diputació, on es mantindran les vies de l’antic tramvia que es van trobar a l’inici dels treballs.

Es tracta de 45 metres de via de l’antiga línia que unia el centre de la ciutat amb Horta, al voltant dels quals es posaran llambordes perquè el terra quedi completament pla.