detencions per venda de droga a via pública a plaça d'Àngel Pestaña

Una operació conjunta de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra va concloure aquest dimarts al vespre amb la detenció de quatre persones acusades de vendre droga a la via pública. Més concretament, a la plaça d’Àngel Pestaña, el centre neuràlgic de la Prosperitat. Durant l’actuació, els agents van entrar a tres domicilis, en els quals van trobar haixix, cocaïna, els estris necessaris per manipular-los i més de 4.000 euros en efectiu. També s’han fet inspeccions administratives a dos bars sospitosos.

Actituds incíviques i conflictives

L’operació arriba després d’una investigació que va arrencar al setembre, un cop la Guàrdia Urbana va detectar la venda de droga a la plaça d’Àngel Pestaña, amb l’agreujant que entre la clientela hi havia menors d’edat, fet que ha accelerat l’operació de Mossos i Guàrdia Urbana. Es dona el cas que prop de la plaça hi ha centres educatius, a més del Casal de Barri de la Prosperitat.

A tot això s’hi suma l’actitud de les persones detingudes. Ja tenien l’atenció de la Guàrdia Urbana per tenir “una actitud violenta i generar problemes”. De fet, el veïnat de l’entorn havia denunciat incivisme i sensació d’inseguretat.