Gairebé una setmana després que els desallotgessin d’urgència, més de la meitat dels veïns afectats podran tornar a dormir a casa seva. Aquest dimarts, l’Ajuntament els està lliurant, un per un, el certificat tècnic que acredita que l’estructura de l’immoble és segura, estable i sòlida com perquè hi visquin.

Ja a casa seva, els afectats diuen que, passat l’ensurt, amb els informes dels arquitectes ara se senten segurs. Això sí, reclamen que s’aclareixi una vegada per totes què està provocant les afectacions a les finques, que ells segueixen atribuint als dos hotels que s’estan construint al solar del davant.

Pel que fa als 13 veïns del número 155, la finca més afectada, encara s’hauran d’esperar uns dies. Nou d’ells estan allotjats en hotels i la resta en cases de familiars o amics. Ells mateixos diuen que l’Ajuntament els hi ha dit que almenys fins el dia 1 d’abril no podran tornar, i aquesta data tampoc no és segura.

De moment, els tècnics segueixen treballant per estabilitzar l’edifici. Divendres va injectar formigó a la base i dilluns es va apuntalar. Paral·lelament, tècnics de l’Ajuntament, de les empreses constructores que fan els hotels, de la  propietat i de la FAVB recopilen informació per determinar les causes dels problemes estructurals.