El subsol del recinte fabril de Can Batlló, construït a finals del segle XIX, està format per galeries que donaven servei d’electricitat i aigua a les diferents naus. 

Però amb el temps molts dels espais d’aquest soterrani van ser reconvertits i, actualment, es poden trobar tant galeries de servei com antics tallers. Aquestes galeries estan repartides en tres nivells soterranis: “Imaginem que bona part d’aquestes galeries deuen ser d’època original però, com que ha estat una fàbrica que ha estat en funcionament gairebé 100 anys, hi ha construccions més noves i més antigues”, afirma l’historiador Agus Giralt.

Alguns afortunats han pogut visitar aquest espai abandonat des de principis de segle. Pel Jordi Soler, membre de la plataforma Recuperem Can Batlló, ha estat una experiència interessant “perquè hi ha una gran quantitat de galeries, sales i arqueologia industrial”.

Segons l’Agus Giralt seria important que alguns d’aquests espais poguessin ser visitables per la gent de Sants, “perquè forma part del nostre patrimoni i són elements que estaria bé que la gent conegués per fer-se una idea de com era una fàbrica per dintre”. Però la realitat n’és una altra, ja que en la transformació del recinte industrial de Can Batlló està previst que algunes naus es rehabilitin i d’altres es transformin en espais verds o equipaments diversos, com la nova Escola de Mitjans Audiovisuals, que ocuparà el bloc 7, de manera que algunes fàbriques desapareixeran i, per tant, també una part d’aquest espai subterrani.