Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 64 anys que es feia passar per inspector de treball per poder estafar establiments de la ciutat. L’home, que havia sigut inspector de Treball, es presentava als comerços per fer una suposada inspecció. Els demanava tota la documentació i finalment, els imposava una falsa sanció. Després els oferia fer la vista grossa a canvi d’uns diners.

Els seus coneixements en aquest àmbit li donaven credibilitat davant de les víctimes, que sempre eren estrangeres i amb poc coneixement de l’idioma i de la legislació vigent. Els Mossos els van detenir en una primera ocasió, a finals de febrer, després que la víctima en desconfiés i truqués al telèfon d’emergències. El jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs i, dies després, el van tornar a arrestar pels mateixos fets en un altre establiment.

A l’home l’investiguen per 16 delictes d’usurpació de les funcions públiques, vuit delictes d’estafa, dos delictes més en grau de temptativa i nou delictes de falsificació de document públic. Després de declarar, ha tornat a quedar en llibertat amb càrrecs.