L’endemà que es publiquessin les mesures cautelars preses contra set membres de la formació d’extrema dreta Democracia Nacional, el tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, ha explicat que l’Ajuntament seguirà el procés judicial des de dins, ja que s’hi ha presentat com a acusació popular. Asens ha dit que l’objectiu és “fer de conjugant del ministeri fiscal, tenir accés a l’expedient i protegir els veïns musulmans”.

En aquest sentit, Jaume Asens ha assegurat que l’Ajuntament va instar la fiscalia a demanar l’orde d’allunyament contra els atacants de la mesquita del carrer del Japó. Asens ha celebrat que finalment el jutge la concedís, perquè “s’ha establert un punt d’inflexió important” perquè “es desemmascaren uns grups d’extrema dreta que es volien camuflar contra la protesta veïnal”.

Encara hi ha veïns en contra

Tot i que ja s’han decretat les ordres d’allunyament contra els set membres de Democracia Nacional, el govern municipal es manté en atenció. Segons la comissionada d’Immigració, Lola López, “encara hi ha un grup petit de veïns”, una vintena, que rebutgen l’obertura del centre i hi protesten en contra. López, però, ha assegurat que s’ha fet una tasca de pedagogia amb tots els veïns del carrer del Japó.