Des del setembre Nutrició sense Fronteres treballa amb diversos hotels de luxe de la ciutat perquè donin els excedents de menjar a entitats socials. És el cas de l'Hotel Barceló Raval. L'ONG va contactar-ne directament amb el cap de cuina, que és qui acaba gestionant el menjar que s'hi dóna. JOAN GÓMEZ, xef de l'Hotel Barceló Raval "Estem en un lloc on nosaltres ens hem d'indentificar amb les necessitats del barri, amb el que podem col·laborar. Iniciatives com aquestes et donen a entendre que amb una miqueta de predispoció es pot ajudar molt." El menjar que surt de l'hotel va ben a prop, a la Fundació Àmbit, que dóna servei a persones en situació d'exclusió social. MERCÈ MEROÑO, presidenta Fundació Àmbit Prevenció "El coneixement mutu el que fa és trencar barreres i minimitzar l'estigma." En el cas de la cadena de supermecats Consum, col·labora amb la Fundació Ared. Aquesta setmana hi donaran 200 quilos de carn. NÚRIA RIBA, relacions institucionals de Consum Cooperativa "No hi ha cap normativa que reguli les donacions, volem evitar també que la gent hagi d'anar als contenidors a buscar el menjar." I al Poblenou, el Forn Sant Martí col·labora amb la mateixa ONG. En aquest cas, cada dia a primera hora del matí donen el que els ha sobrat de la jornada anterior perquè les dones que participen en els programes de la Fundació Aret puguin esmorzar.

La setmana passada la Universitat Autònoma i la Fundació Alícia van presentar una guia adreçada als restauradors per reduir la quantitat de menjar que acaba a les escombraries. El sector de l’hostaleria llença cada any, a Catalunya, 40.000 tones de menjar; una xifra que es tradueix en unes pèrdues de 360 milions d’euros. La publicació, a la qual es pot accedir en línia de forma gratuïta, ofereix diversos consells i recomanacions en aquest sentit, de manera que garanteix als restaurants i hotels un estalvi econòmic d’uns 4.000 euros l’any en menjar.