GERARD ARDANUY, regidor d'Educació i Universitats "Aquest és l'objectiu: estimular en els instituts de Barcelona aquesta actitud emprenedora, aquest talent. La gestió del talent en l'edat educativa és fonamental per tenir un futur on hi hagi més emprenedors que es generin aquí abans que vinguin. Ens interessa que vingui molta gent, molt potent, però ens interessa també generar emprenedors, líders." JORDI NAVAL, president de la Fundació Escola Emprenedors "El programa "Be an entrepeneur" és un programa que portem a les escoles i durant 12 classes guiem els estudiants en el projecte de crear un projecte empresarial. En el segon projecte, l'Start Up School, seleccionem els projectes més bons i els assignem un mentor professional, que és un empresari professional de la ciutat." TONI MASCARÓ, Barcelona Loves Entrepeneurs "És cultivar per després recollir. Si Catalunya no vol entrar en un esperit afuncionariat, cal fomentar l'emprenedoria, és clau."

Les iniciatives que es desenvoluparan conjuntament durant aquest curs escolar 2012-13 consisteixen en la promoció de l’emprenedoria entre els joves de la ciutat a través de  dos programes de formació perquè aprenguin, principalment, a desenvolupar plans d’empresa. Totes dues iniciatives es desenvoluparan totalment en anglès.

Els programes Be a Entrepreneu són tallers de 13 sessións d’una hora que es duen a terme per grups d’un màxim de cinc persones i estan relacionats sempre sobre l’emprenedoria (entorn empresarial, màrqueting, etc.)

L’altra iniciativa es diu Start-Up School, o Concurs de Plans d’Empresa per a Joves Estudiants Emprenedors de Barcelona. Està dirigit als estudiants d’ESO o batxillerat que tenen un projecte d’empresa al cap. Els 20 projectes més brillants seran seleccionats per un equip de mentors professionals, veritables emprenedors, que els ajudaran a donar forma i contingut al pla de negoci.