Els veïns de Can Rectoret, barri de muntanya de Sarrià – Sant Gervasi, demanen a l’Ajuntament que arregli els desperfectes ocasionats per l’esllavissada que haver-hi el 21 d’abril. Diuen que estan farts d’esperar i demanen al consistori que es faci càrrec de reparar el clavegueram i que es reobri la circulació del carrer Major del Rectoret, que fa gairebé mig any que ha quedat tallat al trànsit.
42 camions de terra
Després de dies d’aiguats als barris de muntanya, la nit del 21 d’abril va haver-hi una esllavissada iniciada al carrer Major del Rectoret, que va descendir per un barranc fins a arribar a la plaça del Teix. L’esfondrament de terra va fer caure una part del carrer i es va endur els fanals, el clavegueram, així com també els arbres que hi havia al llarg del barranc. L’Ajuntament va retirar fins a 42 camions plens de terra per netejar la zona.
Major del Rectoret, cinc mesos tallat
El carrer Major del Rectoret ha quedat tallat al trànsit des de finals d’abril. Els veïns es queixen que això els perjudica molt la mobilitat, ja que es tracta d’un carrer principal. Aquest tall ha fet que s’anul·lin diverses parades del Bus del Barri, que ha canviat la ruta, i els veïns denuncien que ara el recorregut és molt més llarg.
Pudor, rates i mosquits
L’esllavissada va destrossar el clavegueram, que encara no ha estat reparat. La situació ha provocat molèsties als veïns de la zona: “Fa molta pudor, hi ha rates i mosquits perquè tots els desaigües dels veïns de dalt venen a parar aquí, això no és normal”, explica la Mercè Morató.
Terrassa caiguda
Una part de la terrassa de la Mercè Morató va caure a causa de l’esllavissada. “Estàvem dormint, vam sortir, vam veure la terrassa caiguda i no ens ho podíem creure”. Els veïns afectats es queixen de la falta d’actuació i d’informació per part del consistori i tenen previst denunciar-lo properament.
Un problema que ve de lluny
L’Isidro Muñoz, un altre veí afectat, explica que fa anys que es queixa als consells de barri i que presenta instàncies a l’Ajuntament alertant sobre aquest perill. Assegura que els maldecaps per aquest barranc van començar fa 12 anys, quan el consistori va canalitzar l’aigua de la pluja dels carrers de sobre perquè passés pel barranc afectat.