quiròfan al centre de simulació del Vall Hebron

(ACN) L’Hospital Vall d’Hebron ha inaugurat un espai que permetrà recrear processos clínics i procediments de qualsevol grau de complexitat en entorns equiparables amb els reals. D’aquesta manera, permetrà fer entrenament d’alt rendiment sense que els errors repercuteixin en el pacient. El nou Centre de Simulació Clínica Avançada s’ha posat en marxa coincidint amb la Setmana de la Simulació, del 25 al 29 d’abril. L’espai disposa de l’última tecnologia per formar les habilitats tècniques pròpies de cada especialitat, així com ara altres de no tècniques com la capacitat de comunicació, el lideratge, el treball en equip o la presa de decisions.

Des de l’hospital indiquen que l’ens sanitari ja disposa de 200 instructors de simulació entre els seus professionals, així com que aposta per la formació immersiva i a través de l’experiència amb la simulació.

unitat de crítics al centre de simulació del Vall Hebron
Box de Crítics al Centre de Simulació Clínica Avançada de l’Hospital Vall d’Hebron

Realitat virtual d’última generació

El Centre de Simulació Clínica Avançada, de 1.400 metres quadrats, disposa d’un espai d’alta complexitat amb rèpliques d’un box de crítics, d’urgències, consultes externes i quiròfan, a més de simuladors de pacient d’alta fidelitat i simuladors de tasques específiques i de realitat virtual d’última generació.

“Amb la simulació no només recreem un entorn físic sinó també humà, en què els participants són els protagonistes. La interacció que estableixen entre ells com a equip i les seves emocions juguen un paper fonamental”, ha apuntat Jordi Bañeras, coordinador del Centre de Simulació Clínica Avançada de Vall d’Hebron i metge adjunt del Servei de Cardiologia.