L'ampliació de la Unitat d'Assajos Clínics és un dels avenços que s'han aconseguit amb la inauguració del nou centre de la Fundació ACE, destinada a la recerca de l'Alzheimer. Aquí es proven en pacients les últimes novetats en la recerca biomèdica d'aquesta malaltia. ASUNCIÓN LAFUENTE, cap d'assajos clínics de la Fundació ACE "Bàsicament, tots els assajos que s'estan fent al món, aquí a la Fundació ACE s'estan duent a terme. Com a més important, hem començat amb la fase 1 del que seria la vacuna. Aquesta fase 1 vol dir que és la primera vegada que es prova en humans, això vol dir que estem mirant la seguretat d'aquesta vacuna." La vacuna contra l'Alzheimer permetria alentir i, fins i tot, parar la malaltia en estadis inicials. Però per a això encara queda un llarg camí, ja que, segons els experts, en el millor dels escenaris, estaria llesta d'aquí a uns set anys. A banda de la vacuna, en aquest centre es duen a terme vuit assajos més. La majoria, destinats a buscar medicaments que combatin la malaltia en els inicis. MERCÈ BOADA, directora mèdica de la Fundació ACE "Avançar-nos en la possibilitat de fer una diagnosi precoç de la malaltia de l'Alzheimer. Perquè, en si, ja no volem diagnosticar la malaltia d'Alzheimer. Volem diagnosticar abans que es desenvolupi la malaltia." El nou centre també ha permès ampliar l'hospital de dia i la Unitat de Diagnòstic, on es fan proves als pacients i se'ls diu si tenen Alzheimer o no. Des de la Fundació ACE asseguren que és crucial fer revisions de la memòria. MERCÈ BOADA, directora mèdica de la Fundació ACE "Oi, que ens mirem altre coses? doncs volem que quedi clar que també ens hem de mirar la memòria." A més, asseguren que com més gent es diagnostiqui de la malaltia en estadis inicials, més informació es tindrà per poder crear fàrmacs per combatre-la. Amb la inauguració del centre, la Fundació ACE es consolida com una entitat de referència a les Corts on, des de fa 14 anys, disposa també d'un centre de dia.

El Barcelona Alzheimer Treatment & Research Center és el nou centre que la Fundació ACE, ubicada a les Corts des de fa 14 anys, té al districte. L’edifici té  1.800 metres quadrats i vol promoure i facilitar el diagnòstic, el tractament i la investigació biomèdica de la malaltia.Pel que fa a la investigació, la Fundació ACE té en marxa nou assajos clínics, la majoria, destinats a provar medicació per prevenir la malaltia en estadis inicials. Un exemple n’és la vacuna, tot i que encara que se n’està avaluant la viabilitat.

El nou centre ha comptat, també, amb la col·laboració de l’empresa Grífols, que ha fet una donació i que ha signat un acord de col·laboració amb la fundació a la llarg termini. La Fundació ACE ha fet més de 18.500 diagnòstics al llarg de la seva història, dels quals el 39% van ser diagnòstics amb Alzheimer, i té una de les bases genètiques més importants d’Europa.