El titular del Jutjat d’Instrucció 27 de Barcelona considera que l’acusat, Àlex C, va cometre el triple assassinat perquè no assumia la separació amb la seva exparella, Monica C. Segons el jutge, després d’un període de maltractament constant a la seva exparella, Àlex C. va planificar, presumptament, l’assassinat dels pares de Mònica C. i la seva neboda.

La parella es va separar el juny de 2011 i, en aquest moment, Mònica C. va anar a viure amb els seus pares i la seva neboda al pis del carrer Sardenya. L’indret on, uns mesos després, es va produir l’assassinat. El fiscal demana a Àlex C. 81 anys de presó per tres delictes d’assassinat amb traïdoria i acarnissament, un de violència psíquica habitual i un altre de robatori amb violència i  intimidació.

El judici ha començat a les 10 amb la selecció del jurat popular, que s’ha allargat fins al migdia. Aquest fet ha provocat que la vista pública s’hagi suspès fins dilluns. El presumpte autor del crim ja es va declarar innocent el setembre de 2012, malgrat que les proves científiques demostren el contrari i revelen restes de l’ADN de l’avi i la néta al cordó de les ulleres del sospitós.