FINA MAYOL, Col·lectiu de Mestres d'Escoles Bressol Muncipals "Les mesures que volen aplicar el curs següent, en el context de ciutat com el que ens trobem nosaltres és molt complicat, perquè augmenten la ràtio, la qual cosa significa més nens per aula, però al mateix temps significa el 40% menys de personal." PAULA DESMONTS, educadora "Si es fa el que està planteja de retallar un 40% del personal, és possible que l'any que ve no tinguem feina. Perquè la intenció és fer fora unes 200 persones de personal de suport." EVA VILANOVA, mare "Bé, si hi ha menys mestres i els nostres fills tenen menys personal de suport, els nostres fils estaran menys atesos."

Els manifestants han recollit 25.000 signatures en suport al manifest que recolza l’actual model d’escola bressol municipal. D’aquestes, unes 1.200 són de les mateixes treballadores dels centres públics, és a dir, gairebé el 100% de la plantilla. Les firmes s’han presentat a la Oficina d’Atenció al Client situada a la plaça de Sant Miquel, just darrera de l’Ajuntament.

Els concentrats demanen reconsiderar les mesures d’austeritat a les escoles bressol, ja que asseguren que l’Ajuntament té previst aprovar el proper 24 de febrer el canvi en el model de gestió dels centres de zero a tres anys públics. De fet, la Regidoria d’Educació ja va comunicar als treballadors el passat 23 de gener els canvis que es volen implementar. Entre ells, la creació de 900 places noves d’infants, sense augmentar la plantilla. Això suposa una ràtio més gran d’alumnes per educador. Segons els sindicats, a més, es planteja la reducció en un 40% del personal de suport al migdia i les hores de descans. Una altra de les mesures anunciades que ha generat rebuig és l’externalització de serveis en tres noves escoles i la paralització de nous projectes.

En la concentració, convocada per la Plataforma d’Escoles Bressol Indignades, hi han participat pares, nens i representants del professorat i personal de les escoles bressol públiques, i també s’hi ha pogut veure el president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà.

La plataforma tornarà a manifestar-se el proper dissabte, 11 de febrer, a la plaça de Sant Jaume, en una manifestació unitària convocada per associacions de pares i mares, sindicats de docents, moviments de renovació pedagògica i veïns. Asseguren que no tan sols es tracta d’una qüestió laboral, sinó també de la fi d’un projecte educatiu d’èxit que fa dècades que s’ha estat cultivant.