Música clàssica per donar la benvinguda a tots els qui aquest matí s'han acostat fins a aquest cementiri. A l'interior més solemnitat, amb un recital d'epitafis de l'escriptor Edgar Lee Masters i cant coral en homenatge a Anselm Clavé davant la seva tomba. SANTI GINESTI, president Coral Estrella Daurada "Nosaltres som corals claverianes i això fa molts anys que es fa per acompanyar i per fer testimoni al nostre mestre." "Hemos venido por aquí para dar un paseo y ver el cementerio, que tiene mucho renombre, y no sabíamos que había este acto, nos ha sorprendido y nos ha parecido muy bonito." Cementiris de Barcelona ha organitzat concerts, recitals i també misses commemoratives de record als difunts als diferents equipaments. Tot i que és precisament el del Poblenou, el que ha programat més activitats durant tot el matí. Però això no ha restat protagonisme a la tradició. "Por costumbre, para que no se sientan solos que no se enfaden, porque tantas visitas, si no venimos a verlos... los llevamos dentro." "Convindria fer-ho més sovint, però la tradició és aquest dia i la respectem." Malgrat les aglomeracions a l'entrada i el degoteig constant de persones, l'afluència de gent als cementiris ha estat inferior a la d'altres anys.

Per a la jornada de Tots Sants s’esperaven 100.000 persones als cementiris, però sembla que finalment el balanç serà una mica inferior. De dissabte a dilluns van rebre 90.000 visitants. Segons el director de Cementiris de Barcelona, Jordi Valmaña, es tracta d’un comportament habitual quan la festivitat coincideix amb un pont, perquè són molts els que desplacen la visita als dies previs.

Malgrat això, aquest dimarts s’han produït algunes aglomeracions a les entrades dels cementiris i el degoteig de gent ha estat constant durant tot el dia. Per la jornada de Tots Sants els equipaments funeraris de la ciutat reforcen el personal.

Per a la celebració de Tots Sants s’han organitzat concerts, recitals i també misses commemoratives de record dels difunts. El cementiri del Poblenou és el que ha programat més activitats. Durant tot el matí la música clàssica ha donat la benvinguda a tots els qui han anat a l’equipament, i a l’interior s’ha fet un recital solemne, en què 10 actors han interpretat epitafis del poeta Edgar Lee Masters.

També al Poblenou, el cor Estrella Daurada de la Federació de Cors de Clavé ha fet el tradicional homenatge al mestre Anselm Clavé davant la seva tomba. L’activitat ha cridat l’atenció de molts curiosos que pensen que aquests càntics han animat la tradició.

Pel que fa al transport, s’han reforçat les línies d’autobús que connecten amb els cementiris de la ciutat i, a més, s’habilitarà un bus llançadora entre la plaça d’Espanya i el cementiri de Montjuïc fins a les 18 h, un dels quals es preveu que tindrà més afluència de gent. Les línies 21 (Paral·lel – el Prat), 102 (Plaça d’Eivissa – Cementiri de Collserola), 103 (Montcada i Reixac – Cementiri de Collserola), 104 (Fabra i Puig – Cementiri de Collserola) i 107 (la línia interior del cementiri de Montjuïc) són les que en aquest sentit veuen alterat el servei.

També hi ha un servei de transport gratuït per a les persones amb mobilitat reduïda als cementiris de les Corts i Sant Andreu. Durant aquests dies els cementiris ofereixen un horari especial, de vuit del matí a sis de la tarda. Dins d’aquest horari, també es pot fer qualsevol tipus de consulta o tràmit a les administracions dels recintes.