Els més petits van de portal en portal a la recerca de llaminadures i caramels. És l’activitat central de les festes de Halloween, l’anomenat “trick or treat”, aquest dilluns un centenar de famílies han practicat pels carrers del Born. Un cop acabat el recorregut, han gaudit de la Zombie Disco al local de l’escola d’idiomes La Marelle, que ha organitzat la trobada. “Amb activitats com aquestes ensenyem als més petits que hi ha diferents formes de celebrar Tots Sants; hi ha moltes cultures al món i tots ho celebrem de forma diferent”, explica una de les participants.

Tot i això, no són els únics que han celebrat aquesta tradició anglosaxona. L’Associació de Veïns de Sant Antoni ha organitzat a la seva seu una festa oberta a tothom. S’hi han venut castanyes, moniatos, entrepans i begudes i, a més, s’ha simulat una discoteca per a tots els públics.

Però la festa de Halloween s’allargarà fins a la nit. Altres locals de la ciutat també es preparaven per celebrar-la, com Grizzly 72, a la Gran Via de les Corts Catalanes. El bar acull, a partir de les 22 h, concerts en directe de Bannister Ride (que toquen cançons originals i algunes versions de Radiohead, PJ Harvey i Portishead, entre d’altres) i Larry Smith with Unfinished Business, un grup musical que fa versions de blues, des de ZZ Top fins a The Rolling Stones. Tot això, acompanyat d’un concurs de disfresses, begudes especials i una sessió d’improvisació i discjòqueis.