Centenars de feligresos s’han apropat a la plaça de Sant Agustí, al Raval, per celebrar la festa de Santa Rita. Cada 22 de maig es venera aquesta santa i també les seves relíquies, custodiades a la parròquia de Sant Agustí. Tal com mana la tradició, els fidels li duen roses i es guarden un pètal d’aquesta flor per tenir salut, sort i diners durant tot l’any.

Els més creients li duen roses en record d’un dels miracles que se li atribueixen: haver aconseguit fer florir els rosers de l’hort d’un convent en ple hivern. Santa Rita és la patrona dels impossibles i també de les venedores ambulants de roses. Es va convertir en santa el 1900 i al barri del Raval se li ret tribut des de la segona meitat del segle XVIII. Avui, durant la missa, a l’església no hi cabia ni una agulla.

Els feligresos han arribat a fer cua per entrar a la missa de les 12. “Hem vingut per fer un petó a Santa Rita, a beneir les roses i que ens doni molta salut”, deia una veïna del Raval. D’altres s’han apropat fins a la plaça de Sant Agustí “per donar-li gràcies a Santa Rita”, després d’un any amb salut per a tota la família. Fins i tot alguns feligresos han vingut des dels afores de Barcelona per assistir a aquesta benedicció. “Baixem des de Viladecavalls, a 25 quilòmetres d’aquí”, deia un dels feligresos que ha participat en l’eucaristia del migdia.