Els actes delictius van caure un 1,75% el 2010, una xifra que va augmentar el 2011 fins al 4,81% i hi va haver un índex de resolució de més del 24%. Molinero ha repassat altres xifres policials i ha explicat que, en total, es van practicar 23.000 detencions i 40.000 imputacions. A més, els Mossos d’Esquadra van actuar en 186.000 incidents i més de 1.500 manifestacions. Pel que fa a les oficines de denúncies, en van fer ús 219.000 persones.

En la seva intervenció, el comissari en cap de la Regió de Barcelona ha rebutjat que es valori igual l’actuació de la policia catalana i dels vàndals durant els disturbis. Molinero ha admès que qualsevol societat democràtica ha de ser exigent amb la seva policia, però ha afirmat que ningú no pot posar en el mateix nivell l’ús legítim de la violència que fan els Mossos amb la violència exercida per alguns grups durant algunes concentracions multitudinàries.

En previsió de les properes cites importants a Barcelona, com ara la cimera del Banc Central Europeu o l’1 de maig, ha opinat que aquests esdeveniments tornaran a ser “clau per mantenir l’equilibri entre les legítimes exigències de llibertat d’uns i la seguretat d’uns altres”.