La plaça de Bella Dorita és un punt on, segons els veïns, s'acostumen a trobar molts carteristes. Els qui viuen a la zona asseguren que se senten insegurs i aplaudeixen l'operatiu policial d'ahir. La majoria, però, continuen preocupats. MARÍA CUEVAS, veïna "Viene la policia pero en cuanto se van ellos vuelven. Yo salgo sin joyas, sólo bisutería." MARÍA ROSA SÁNCHEZ, veïna "Estamos muy cotentos y espero que sigan con actuaciones como está." El precinte d'aquest local és l'únic rastre del desplegament policial d'ahir. Una operació que va acabar amb una persona detinguda i més d'un centenar d'identificats." L'operació va començar cap a dos quarts de vuit del vespre, quan una setantena d'agents dels Mossos i la Guàrdia Urbana es van deslpegar a la zona. Tot i que policies de paisà controlen habitualment els entorns de l'avinguda del Paral·lel, aquesta és l'operació de més envergadura que s'hi ha fet fins ara. CARLES REINER, portaveu de la Guàrdia Urbana Davant dels apaludiments dels veïns, els mossos van fer una quarantena d'escorcolls. A més, en la mateixa operació van aixecar acta a un bar del carrer de Salvà per males condicions higièniques, deficiències en la instal·lació elèctrica i tinença d'objectes i armes prohibides.

El nou govern municipal ja ha anunciat que la lluita contra aquesta activitat és una de les seves prioritats i considera que la col·laboració d’ahir entre mossos i Guàrdia Urbana s’ha d’intensificar. Així ho ha subratllat, aquest matí, el regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, en assegurar que hi haurà la “màxima contundència a l’hora d’aplicar les lleis”, com l’ordenança de civisme. Per a Martí, que ha assistit a la lectura del pregó de les festes del Poble-sec,  aquest és l’inici d’una nova etapa en què es buscarà la coordinació entre els dos cossos policials i el màxim diàleg amb els veïns.

De fet, divendres de la setmana entrant, el conseller d’Interior, Felip Puig, i l’alcalde Xavier Trias tenen previst parlar-ne durant la Junta de  Seguretat Local.

L’operació causa frustració entre els veïns

Alguns veïns de Poble-sec dubten de l’efectivitat de la macroredada d’aquesta nit; asseguren que aquest matí alguns dels suposats carteristes tornaven a ser a la plaça de la Bella Dorita, el punt de trobada habitual i on, diuen, es reparteixen el botí. El responsable de seguretat de l’Associació de Veïns del Poble-sec, Miquel Cerrillo, ha dit que se senten “frustrats” perquè algunes de les persones identificades ja ho havien estat en altres ocasions i no se’ls ha detingut. Tot i així, s’ha mostrat esperançat de què la batuda exerceixi un efecte dissuasori entre els delinqüents.