Abans de cometre un robatori, la banda ho estudiava tot al detall. I prova d'això és aquest dibuix que van trobar a casa d'un dels arrestat. Un croquis exacte del local que volien assaltar. Durant dies analitzaven qui hi entrava i qui en sortia, les hores, el moviment diners... No deixaven res a l'atzar. En el punt de mira hi tenien, sobretot, pastisseries d'alt nivell i centres escolars. Un tipus de negoci en el qual no acostuma a haver-hi gaire vigilància. A ells l'únic que els interessava era la caixa forta. Ramon Grasa, cap d'investigació dels Mossos a Barcelona "Buscaven les hores...." Així van comentre 21 robatoris. Gairebé tots a Barcelona. El botí puja a més de 150.000 euros. Pablo Ruiz "La investigació arrenca a l'estiu, quan els lladres van entrar a robar en aquesta coneguda pastisseria de la Gran Via. Es van emportar diners, xecs i documents" En la fugida, però, es van deixar les bombones de gas que feien servir per obrir la caixa forta. Els líders de la banda eren dos joves de Barcelona. Vivien amb els seus pares, però tenien aquest altre pis franc on guardaven les eines i tot el que robaven. Quan havien de cometre un assalt, avisaven dos amics més que vivien a Madrid. Els arrestats tenien un llarg historial delictiu. Entre tots, els havien detingut més de 150 vegades. Sempre, per fets similars. De fet, la policia creu que es van conèixer en un centre de menors, on ja complien condemna per robatori. Aquest cop, els dos líders de la banda han ingressat a presó i la resta ha quedat en llibertat amb càrrecs.

El robatori a la coneguda pastisseria de la Gran Via es va produir el 4 d’agost passat. Quan els propietaris van entrar a l’establiment, en sortien els lladres, que amb les presses van oblidar-se del material que havien utilitzat per accedir a la caixa forta i robar-ne el contingut, uns 3.000 euros en metàl·lic, xecs bancaris i diversa documentació. A part d’aquest fet, els Mossos imputen als detinguts una vintena de robatoris més. En tres casos, es tracta també de pastisseries, i en cinc ocasions, haurien entrar a robar a centres d’ensenyament privats, tots ubicats a la ciutat.

Les entrades i escorcolls als pisos dels arrestats es van fer el 17 de desembre. Dos dels domicilis són a Barcelona i un, a l’Hospitalet. Allà, la policia catalana hi va detenir tres nois de 19, 22 i 25 anys i nacionalitat espanyola, i va decomissar malls, potes de cabra i un martell elèctric, així com 1.650 euros en efectiu. Els Mossos també van aconseguir identificar quatre individus més, que es creu que també formen part d’aquesta banda criminal, dos dels quals ja han estat detinguts gràcies a l’ordre de crida i cerca emesa, que va facilitar l’arrest per part de la Policia Nacional, el6 de gener a Madrid.