Les vuit persones que aquest dijous van ser arrestades en el desallotjament de la nau de Sancho de Ávila (on vivien persones que havien estat desallotjades dilluns de la nau del carrer de Zamora) estan en llibertat amb càrrecs i no passaran a disposició judicial. Segons Andrés Garcia Berrio, un dels advocats que forma part de la Xarxa de Suport als Assentaments, els Mossos han considerat poc greus els fets que van portar a l’arrest i els vuit detinguts, ja en llibertat, només hauran d’anar a declarar davant el jutge quan se’ls notifiqui.

García Berrio ha explicat a BTV que els advocats que ofereixen suport als ocupants dels assentaments del districte de Sant Martí interposaran una denúncia als jutjats per l’actuació policial que els Mossos d’Esquadra van portar a terme en el desallotjament del carrer de Sancho de Ávila. L’advocat admet que les persones que ocupen les naus (majoritàriament homes d’origen subsaharià que es dediquen a la recollida de ferralla) estan nerviosos pels fets que han tingut lloc els darrers dies, un fet que considera lògic tenint en compte que aquests homes “senten l’exclusió social i la violència dia a dia, i això genera ràbia i frustració”.

Però tot i admetre el nerviosisme de les persones que viuen actualment als assentaments, Andrés García Berrio nega que els vuit detinguts d’ahir rebessin rebut amb violència als agents que van entrar a la nau. Berrio deixa clar que, des de la seva perspectiva, “tot el que ahir deien els Mossos d’Esquadra en la nota de premsa és fals, no hi va haver violència envers als agents durant el desallotjament”.

La Xarxa de Suport als Assentaments (formada per l’Assemblea del Poblenou, Tanquem els CIE i Papers per a Tothom) ha convocat una manifestació de resposta a les actuacions policials aquest dissabte, a les 12 del migdia, davant el Casino l’Aliança del Poblenou. Amb aquesta convocatòria volen denunciar el pla d’assentaments de l’Ajuntament que, segons Berrio, “és un pla d’eradicació i no de suport social”. L’objectiu també és mostrar que una part dels veïns del barri fan suport a les persones que han de viure als assentaments.