L4 metro Barcelona
Foto d'arxiu

La mascareta es queda al transport públic de Catalunya. La decisió de Salut de seguir mantenint-la l’ha justificat la secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, en una entrevista a Catalunya Ràdio. Segons Cabezas, “entrem en una època, la tardor, de transmissió de virus, i no ens costa gens ser una mica prudents”. Per aquesta raó, ha recordat que dur la mascareta a dins dels vagons continuarà sent obligatòria “ara com ara”.

Cabezas també ha explicat que tot i que hi hagi sistemes de ventilació que renovin l’aire, s’ha de seguir portant la mascareta al transport públic perquè s’està a prop de moltes persones de grups diferents i existeix la possibilitat de transmetre el virus. “La mascareta ens protegeix. Només l’estem demanant en unes condicions molt determinades: dins dels vagons o autobusos, als centres sanitaris i les farmàcies. És una protecció, no ens costa res”, ha sostingut .

19 persones a les UCI

Tot i que la mascareta va deixar de ser obligatòria en interiors el 20 d’abril d’aquest any, Cabezas ha recordat que la covid-19 no s’ha acabat, encara que les dades són molt millors: “Actualment a Catalunya hi ha 32 casos per cada 100.000 habitants i 19 persones ingressades a les unitats de vigilància intensiva. L’afectació és molt menor, però quan tenim 19 persones ingressades a l’UCI, encara no podem considerar que és una malaltia passada”. També ha fet èmfasi en la importància de continuar amb les mesures de precaució i ha instat a vacunar-se de la quarta dosi a les persones de risc o de més de 60 anys per evitar complicacions.