Els establiments comercials de la plaça Reial reclamen a l’Ajuntament que reforci els dispositius policials els dies que el Futbol Club Barcelona jugui partits considerats de risc, de cara a evitar incidents amb els aficionats dels equips rivals que visitin Barcelona. En aquest sentit, la presidenta de l’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial, Patricia Radovic, demana al consistori que els dispositius policials no només estiguin actius el dia del partit —tal com passa actualment—, sinó que també ho estiguin el dia anterior.

D’aquesta manera, segons Radovic, s’evitarien incidents com els d’aquest dimarts, quan un grup nombrós de seguidors del Liverpool van provocar incidents a la plaça i es van enfrontar amb la Guàrdia Urbana. La batussa va acabar amb sis seguidors de l’equip britànic detinguts.

Els comerciants de la plaça Reial asseguren que aquest tipus d’incidents no són aïllats. De fet, hi ha restauradors que han optat per contractar seguretat privada en aquestes ocasions. La majoria d’establiments prefereixen tancar les terrasses quan els aficionats d’equips visitants ocupen la plaça.

Els sis detinguts passaran a disposició judicial

Els sis seguidors del Liverpool detinguts passaran a disposició judicial aquest dijous acusats d’un delicte de desordre públic. La resta de seguidors, en canvi, aniran al partit d’aquesta nit al Camp Nou envoltats d’un fort cordó policial per evitar nous incidents.