Nova acció de protesta dels veïns de la Casa Orsola, al xamfrà del carrer de Calàbria amb Consell de Cent, perquè s’arribi a una solució definitiva per a les persones que hi viuen. Aquesta tarda han organitzat una cassolada, acompanyats del sindicat i la Xarxa d’Habitatge de l’Esquerra de l’Eixample. Els veïns demanen a la propietat, Lioness Inversions, que s’assegui a negociar tal com s’havia compromès fa mesos.

El conflicte en aquest edifici de la Nova Esquerra de l’Eixample va començar ja fa un any. Denuncien que la propietat no els vol renovar els lloguers, perquè vol fer-hi pisos de luxe. Tot i que els propietaris ho neguen, ja han tancat un lloguer temporal d’un àtic que ja era buit per 2.000 euros al mes.

“És necessari estar alerta i passar a l’ofensiva”

Els veïns asseguren que la propietat no ha complert mai amb el compromís d’accedir a una mediació a través de l’Ajuntament de Barcelona, cosa a què es va comprometre el mes d’abril. Davant d’això, han decidit reprendre les mobilitzacions i fer una crida als veïns de Sant Antoni i de la Nova Esquerra de l’Eixample a defensar els barris de l’especulació immobiliària.

“És necessari estar alerta i passar a l’ofensiva”, afirmen. “La Casa Orsola només és la punta de llança d’un procés més ampli: el de l’expulsió de les veïnes per fer lloc a apartaments turístics i pisos de luxe, com es fa cada cop més palpable al voltant de la superilla”, asseguren.

Insten l’Ajuntament i la Generalitat a actuar

En aquest sentit, els veïns demanen la implicació de l’Ajuntament i de la Generalitat. Insten totes dues administracions a “demostrar el seu compromís amb la Casa Orsola” i els demanen “fermesa” contra els “especuladors” per garantir-los el dret a viure a l’immoble.

Amb tot, els afectats encara insten Lioness Inversions —l’empresa propietària de l’edifici— a “negociar una sortida digna a aquest conflicte” que, diuen, consisteix a “garantir la permanència de totes i cadascuna de les veïnes a la Casa Orsola”.