El sector sanitari està en peu de guerra pels impagaments reiteratsde les administracions públiques durant els darrers quatre anys. Diuen que han arribat a esgotar els seus recursos i la seva capacitat d’endeutament. Per això, reclamen plegats la implicació de la Generalitat i de l’Estat espanyol per desbloquejar l’atzucac en el qual es troba la sanitat catalana.

La situació és límit i, per això, els professionals de la sanitat fan front comú. Vuit patronals de diferents especialitats com la farmacèutica, la dependència o l’ortopèdica reclamen solucions per eixugar els més de 2.000 milions d’euros que se’ls deu. Alerten que estan patint una situació d’asfíxia econòmica. A tall d’exemple, només les farmàcies han deixat de rebre 340 milions d’euros mensuals en medicaments des del mes de juliol.

Els professionals asseguren que els impagaments posen “en risc real” la prestació dels serveis bàsics d’atenció als ciutadans, la subsistència de les petites i mitjanes empreses del sector i més de 60.000 llocs de feina. Des del sector reclamen que se’ls faci “un pagament inmediat” per poder sobreviure, que s’implanti un nou sistema de finançament i que les administracions elaborin pressupostos que siguin realistes.