La Fundació Mans a la Mans vol canviar la concepció que es té de casal d’estiu. Normalment se centren en activitats d’oci, però ‘Dona la cara pel barri’ vol fer un pas més enllà i planteja a una quinzena de joves d’entre 14 i 17 anys tot un seguit d’activitats per relacionar-se amb els veïns de la Marina de Port i conèixer així els punts forts i febles del barri

Els joves han de preguntar als veïns

El casal gira entorn a les entrevistes i  la fotografia. Durant dues setmanes, els assistents han de sortir al carrer, fotografiar el veïnat i fer petites entrevistes per conèixer què és el que més agrada i el que menys als residents de la Marina de Port, un barri de Sants-Montjuïc.

El resultat s’exposarà a la plaça de la Marina

Els joves muntaran una exposició amb el contingut més rellevant de les entrevistes que es podrà visitar aquest divendres a la plaça de la Marina. Segons Roberto Cobo, un dels educadors, aquesta activitat els permet “que aprenguin habilitats socials. Com relacionar-se, com dirigir-se a les persones, com debatre i com viure en comunitat”.

La majoria dels joves que formen part d’aquest projecte són usuaris de la Fundació Mans a les Mans, tot i que també hi ha algunes derivacions de Càritas i de Serveis Socials.