La comunitat de veïns d’una finca del número 52 del carrer del Taquígraf Garriga, a les Corts, ha decidit pintar la mitgera del seu bloc de pisos amb un mural que fingeix ser la continuació de la façana. La idea va ser dels mateixos veïns, que volien millorar la imatge de la paret de l’edifici que es veia des del carrer. La pintura recrea les totxanes i les finestres de la façana principal. Molts dels usuaris que passegen per la zona se sorprenen perquè, a primera vista, no s’adonen que es tracta d’un dibuix.

Pintura Mural Barcelona, autora del mural

Els encarregats de fer el projecte van ser els artistes de Pintura Mural Barcelona. Mateu Lara n’és el cap. Assegura que, des de l’inici, la relació amb la comunitat de veïns va ser molt bona. Segons Lara, quan hi van contactar, els veïns tenien molt clar que volien un “trompe-l’oeil”, que és com s’anomenen les pintures que intenten enganyar l’ull.

Els veïns de la finca estan encantats amb el resultat. Miquel Gres és veí i arquitecte i confessa que un dels objectius de la pintura era millorar la imatge de la finca que es veia quan es tombava el carrer venint del carrer de Numància. “Semblava que la mitgera et venia a sobre”, explica. Del mateix parer és Francesc Aloi. Afirma que el resultat és molt realista.