Nova il·luminació plaça Reial

La font de les Tres Gràcies, de la plaça Reial, tindrà un nou sistema d’il·luminació que entrarà en funcionament la setmana vinent. Aquesta actuació encarregada per l’Ajuntament ha anat acompanyada de la millora de la qualitat de l’aigua i l’actualització de la sala de màquines i els sistemes de seguretat de la font.

La il·luminació, que s’ha està provant aquests dies, s’ha hagut d’adaptar a la tecnologia LED. Fins ara la font tenia instal·lat un sistema halogen que havia quedat fora de la normativa. Per això feia anys que els llums estaven sempre apagats.

De les obres se n’ha encarregat l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas. Concretament s’han instal·lat quatre projectors LED plans blancs al vas inferior de la font. També s’ha aprofitat per instal·lar un nou quadre elèctric. El pressupost de les obres ha estat d’uns 48.000 euros.

Una plaça per als barcelonins

Fa anys que veïns i comerciants fan una crida als barcelonins per recuperar l’ús de la plaça, fins fa uns mesos ocupada sobretot per turistes. Justament durant la pandèmia l’espai, com tot el centre, ha vist com hi han tornat a passejar els barcelonins.