L’entitat La Marina Viva està impulsant una iniciativa per acollir els 28.000 veïns que s’instal·laran els anys que venen al barri de la Marina del Prat Vermell. Es tracta d’una carta de benvinguda que els voluntaris de l’entitat dipositen a les bústies dels veïns nouvinguts i que inclou informació de les activitats de l’associació i un punt de llibre que es pot plantar.

La “bustiada” va començar a la primavera i després d’una aturada durant el juliol i l’agost continuarà aquesta tardor. De fet, està previst que s’instal·lin fins a unes 200 famílies noves al barri abans que acabi l’any.

Dos membres de l’entitat La Marina Viva fan una “bustiada” a la Marina del Prat Vermell

Dues promocions d’habitatge públic

A més de les promocions d’habitatge privat que ara mateix estan en marxa, hi ha dues promocions d’habitatge públic que es lliuraran les setmanes vinents. Es tracta dels 108 habitatges de lloguer de Cal Sisó, 49-59, un edifici que ha tingut un cost de 18 milions d’euros. La segona promoció està formada pels 72 habitatges de lloguer del carrer d’Ulldecona, 2-10, amb una inversió d’11 milions d’euros.

Una zona en plena transformació urbanística

La Marina del Prat Vermell és una de les zones de la ciutat que està vivint una metamorfosi urbanística i on s’està construint més habitatge públic. Actualment, hi ha més de 2.000 habitatges en obres i projectats, tres de cada 10 són municipals i més de la meitat del total seran de protecció oficial.

També hi ha en redacció els projectes per fer-hi una escola bressol municipal i un centre de dinamització d’infants i adolescents, i s’està avançant en les feines per situar-hi un CAP, un institut escola, un equipament esportiu i una biblioteca municipal.