Els veïns ho tenen clar. El nom que més els agrada per al barri és “Verdum”, amb ema, i per això aquesta ha estat l’opció que ha guanyat en la consulta que ha organitzat l’associació de veïns del barri. En total, ha aconseguit 189 suports, mentre que “Verdun”, amb ena, n’ha obtingut només 18. Es tracta d’una consulta no vinculant, però l’entitat vol iniciar el procés per tramitar la petició formal a l’Ajuntament de Barcelona.

La qüestió és que les dues fórmules conviuen al barri i ara l’associació de veïns vol posar-hi ordre i unificar criteris. Amb aquest resultat volen començar a treballar per iniciar el procés d’assolir que el barri es digui oficialment “Verdum”.

Tot i que al web de l’Ajuntament i a les comunicacions municipals apareix com “Verdun”, també hi ha una plaça central del barri que es diu del “Verdum”. Els comerços, entitats i equipaments del barri també escriuen el nom amb les dues opcions.

Triomfa el nom d’ocell

El resultat no ha generat gaire sorpresa, perquè al maig ja es va fer una votació en què van participar 150 persones i la forma guanyadora també va ser clarament “Verdum”. Les dues grafies també obeeixen a dos significats diferents. “Verdun” fa referència a la batalla de la Primera Guerra Mundial a França; i “Verdum” és un ocell present a la zona.

Una consulta casolana amb gomets

La consulta s’ha fet de manera molt casolana. Tothom que ha volgut participar-hi ho ha fet marcant amb un gomet vermell l’opció preferida. L’associació de veïns ha aprofitat les activitats de la festa major per habilitar un cartell en què anuncien que volen fer una consulta amb la pregunta: “Quin nom us agrada més?”. Tot seguit, hi ha les dues opcions acompanyades per dues imatges que representen les dues opcions.