El carrer de Jonqueres ha estat, fins fa poc, l’única porta de sortida per als vehicles que pujaven de la via Laietana. Després de les obres, incloses en la reforma de la via Laietana, el carrer s’ha convertir en una mena de rambla que han conquerit els vianants. Ara utilitzen aquest carrer, gairebé lliure de vehicles, els vianants que volen anar o tornar de la via Laietana.

Adeu a soroll i pols

En Rudolf López té un pis al carrer de Jonqueres des del 1983, tot i que hi viu des de fa poc més d’una dècada. Coneix de primera mà l’abans i el després de les obres que l’han transformat en una zona de plataforma única amb prioritat per a vianants.

Els canvis també són tangibles a l’interior dels domicilis. “En el que més es nota és en el soroll i en la pols. Abans la pols que hi havia a casa era de color negra i ara ja no”. I és que en aquest carrer, de 10 metres d’amplada i 150 de llargària, absorbia tot el trànsit que pujava de la via Laietana.

Serrells per enllestir

Tot i que els veïns i comerciants aplaudeixen la transformació del carrer, hi ha qui ja ha detectat algunes mancances. Aquest és el cas d’en José Pérez, del bar Timón. “Com no hi ha indicacions encara de trànsit ens trobem que hi ha cotxes que pugen i baixen i no a la velocitat que ho haurien de fer”.

L’Ali Beizaee també treballa a la zona i per arribar-hi ara hi veu més dificultats. “Hi ha molta dificultat per arribar als pàrquings perquè et trobes de bon matí amb la càrrega i descàrrega i es produeixen embussos“. Tot i això, en general aplaudeixen la transformació del carrer que per a la Victòria Tortolera, veïna de la zona, “l’han convertit en una mena de rambla”.

Tot i que l’obra està pràcticament acabada, segons fonts municipals, queden pendent els últims treballs, entre els quals la programació dels temporitzadors d’enllumenat nou que poden durar fins a finals de novembre.