Amb 37 anys, Marta Villanueva, regidora de Sant Andreu, és la més jove del govern municipal. Tot i que el mandat passat ja va estar lligada al districte com a consellera, és ara quan es dedica a la política municipal de manera exclusiva. També està al càrrec de la regidoria de salut, persones amb discapacitat i estratègia contra la soledat.

Segons Villanueva, el districte de Sant Andreu és un districte que pot créixer: “La ciutat si ha de créixer per algun lloc ha de ser pel districte de Sant Andreu”, alhora que ho ha de fer amb la transformació de la Marina del Prat Vermell.

Reptes: desenvolupament de la Sagrera o transformació de la Mercedes-Benz

En el cas de Sant Andreu, Marta Villanueva destaca que el creixement s’ha de fer a través del desenvolupament del barri de la Sagrera a l’entorn de les vies ferroviàries, la transformació urbanística de la Mercedes-Benz, de la zona de casernes de Sant Andreu i de Nord Trinitat. “És un repte important de ciutat”, ha sentenciat.

Marta Villanueva ja treballa perquè el Pla de barris pugui tornar als barris de la franja del Besòs i per resoldre temes pendents com la millora de la mobilitat i esponjar d’autobusos l’avinguda Meridiana. Descriu el districte com a “molt ric” per la diferència dels seus set barris i això ho fa “especialment motivant per treballar”.

Veïna del Congrés i els Indians amb trajectòria al món sanitari

“Soc filla del districte de Sant Andreu, visc a Sant Andreu i la meva vida és estar aquí amb el meu fill que va a una escola del districte”. Tota una vida arrelada al districte que és un afegit pel càrrec de regidora. “Quan parlo de casos concrets és més fàcil i tens el sentiment de pertinença que fa que miris sempre cap al teu districte”, explica Marta Villanueva, que és veïna del Congrés i els Indians.

Diplomada en Infermeria, fins al moment de ser regidora de Sant Andreu, va treballar a intensius de l’Hospital Clínic. Assegura que el torn de nit té similituds amb la política: “Sovint ens oblidem d’aquest torn, que és 24/7 i la política és una mica això, és 24/7”.