En una sola nit 25 agents de la Guàrdia Urbana han dut a terme 189 controls d’alcoholèmia i 16 de drogues a la ciutat. Malgrat aquests controls els fan un cop al mes, aquest divendres els han reforçat coincidint amb la nit amb més sopars d’empresa a la ciutat. Segons el cos policial, i tot i que una vintena de conductors han donat positiu, cada vegada hi ha més conscienciació i alguns ja opten per no beure o desplaçar-se en transport públic o en taxi.

Dels 189 controls d’alcoholèmia que s’han fet la nit de divendres, 18 han donat positiu i dels 16 controls de drogues, cinc han estat positius. El sotinspector de la Guàrdia Urbana, Manuel Haro, assegura que aquest tipus de control es fa amb una intenció preventiva i que cada vegada hi ha més conscienciació. També apunta que la taxa més alta d’alcohol en sang la donen, normalment, els motoristes. El cos policial recorda que la conducció sota els efectes de l’alcohol i drogues va ser la primera causa indirecta de víctimes de trànsit l’any passat a la ciutat.

Aquest divendres també ha estat un dels dies forts als restaurants, ja que molts establiments tenien reserves per fer diversos sopars d’empreses. De fet, els restauradors asseguren que han notat un augment de reserves i comensals aquest desembre respecte a l’any passat. Segons l’encarregada del departament comercial del restaurant Ca la Nuri, Eva Sánchez, han pogut fins i tot triplicar la facturació del desembre del 2016.