Artur Mas, Marta Rovira i Anna Gabriel, entre d’altres, seran investigats per un possible delicte de rebel·lió. Ho ha decidit el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que investiga si han dirigit el comitè estratègic per aconseguir la independència a Catalunya. També estan en el punt de mira Marta Pascal, Neus Lloberas i Mireia Boya.

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha acordat ampliar la investigació que segueix per un possible delicte de rebel·lió en el procés independentista a l’expresident de la Generalitat Artur Mas; la secretària general d’ERC, Marta Rovira; la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal; la presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, i les exdiputades de la CUP Anna Gabriel i Mireia Boya.

Ho ha fet després de veure els informes de la Guàrdia Civil que apunten que formaven part d’un comitè estratègic per aconseguir la independència a Catalunya. El nom del comitè i els integrants surt del document Enfocats i és la principal prova que tenen els investigadors per tirar endavant la causa.

La notícia s’ha fet pública l’endemà de les eleccions i després que la Guàrdia Civil hagi inclòs les manifestacions de la Diada també dins el delicte de rebel·lió. La Guàrdia Civil considera que les manifestacions multitudinàries organitzades per Òmnium i l’ANC el últims anys per l’11 de setembre es van fer per situar la massa contra la justícia espanyola. I, per això, afirma, aquestes mobilitzacions haurien de formar part de la investigació de rebel·lió que està instruint el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

El major Trapero, també al punt de mira

Aquest divendres la fiscalia també ha demanat que s’inclogui en aquesta causa per rebel·lió el major Josep Lluís Trapero i el número 2 a la conselleria d’Economia i Hisenda, Josep Maria Jové. El Ministeri Públic sol·licita en un escrit remès al magistrat i al qual ha tingut accés Europa Press, que es reclami al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya tota la informació relativa a la celebració del referèndum il·legal de l’1 d’octubre.