El tram del carrer d’Àvila, entre Bolívia i Irena Sendler, és de plataforma única i, en només 70 metres, hi ha tres bars amb terrassa. La xifra augmenta si sumem els restaurants que hi ha just a tocar, al carrer de Bolívia. En total, en aquest tram, d’uns 300 metres, hi ha una desena de locals amb terrassa. La situació provoca queixes veïnals pel soroll i les molèsties. A això, segons els veïns, cal afegir-hi la programació del Museu del Disseny, situat just al costat dels edificis, que porta molta gent de pas a la zona.

Fora del planejament del 22@

Els veïns lamenten que per escassos metres no entren en el planejament del 22@, que és més restrictiu en l’obertura de negocis de restauració. De fet, el límit està just a la vorera mar del carrer de Bolívia i deixa fora la vorera muntanya i el tram superior del carrer d’Àvila a les portes del Museu del Disseny.

Llicències correctes segons la norma

Des del districte de Sant Martí confirmen que les llicències en aquest tram del carrer d’Àvila són les correctes. Asseguren que no està inclòs dins el 22@ perquè quan es va fer aquest tram, ja disposava de planejament propi, concretament, la modificació del Pla General Metropolità en l’àmbit de la plaça de les Glòries i Meridiana Sud, aprovat el juliol del 1999.

El 22@ es va fer, segons fonts municipals, per transformar els sectors industrials que en aquell moment no disposaven de planejament per transformar-se.

“Es pot convertir en el nou Enric Granados”

Els veïns, però, demanen que es prenguin mesures dissuasives com ara que s’hi col·loquin jardineres més grans per evitar que, al costat de les terrasses, s’hi acumuli gent als vespres i a les nits. A més, també creuen que el tram del carrer d’Àvila hauria de protegir-se millor, ja que com que és de plataforma única, “es pot convertir en un nou Enric Granados”, assegura la Mònica, una veïna dels blocs de nova construcció que hi ha al carrer.